Fotografski Kutak

Sve o fotografiji na jednom mjestu…

Fotografske radionice

Pozivamo sve zainteresirane na fotografske radionice u organizaciji Fotografskog kutak. Radionice su podijeljene u tri kategorije – početne, napredne i specijalističke. Važno je naglasiti da ovim radionicom nećete postati preko noći profesionalni fotografi. Fotografi su osobe koje se godinama bave fotografijom, iza kojih stoje stotine sati učenja, rada i fotografiranja. No, ove radionice mogle bi označiti početak Vašeg putovanja prema cilju da jednog dana zaista i postanete fotografi.  Po završetku radionica Vaše će fotografije sasvim sigurno biti znatno bolje od onih nastalih ranije.

Osnovne radionice fotografije namijenjene su prvenstveno onima koji tek ulaze u svijet fotografije i žele podići kvalitetu svojih fotografija, a nisu spremni izdvojiti veće svote novca za fotografsku opremu i skupe tečajeve kako bi je naučili koristiti. Radionicama mogu pristupiti svi bez obzira na dob i prethodno obrazovanje, a jedini je uvjet posjedovanje fotoaparata (ovisno o radionici moguće je i unajmljivanje opreme).

Napredne radionice namijenjene su polaznicima koji imaju iskustva u fotografiranju, a zanima ih teorija fotografije i usavršavanje fotografskih vještina. Polaznici ovih radionica moraju posjedovati fotoaparat te moraju biti upoznati sa osnovnim fotografskim pojmovima. Radionice će voditi naši i strani istaknuti fotografi.

Specijalističke radionice vezane uz određenu granu fotografije poput fotografiranja portreta, studio fotografije, ulične fotografije, fotografiranja vjenčanja… Ovisno o radionici, polaznici bi trebali imati osnovnu fotografsku opremu te bi se morali znati njome služiti. U specijalističke radionice ubrajaju se također i radionice nekih grana koje su povezane sa fotografijom poput šminke, frizure, scenografije i sl.

Svi polaznici koji uspješno završe radionice dobiti će potvrdu o pohađanju radionice.

Na dnu stranice možete vidjeti ponude svih radionica na koje se možete prijaviti. Zelenom bojom označene su radionice za koje nije potrebno nikakvo fotografsko predznanje, plavom bojom označene su radionice za koje je potrebno osnovno fotografsko predznanje, crvenom bojom specijalističke radionice za koje je potrebno predznanje i žutom bojom radionice srodnih područja poput šminke, frizure, scenografije… Ukoliko imate kakvih pitanja ili se želite prijaviti, obratite nam se na sljedeću e-mail adresu: fotografske.radionice@gmail.com

Nove radionice će se održati kada se okupi dovoljan broj zainteresiranih polaznika…

Analogna fotografija pocetna Smartphone fotografija

Pejzazna specijalistickaPhotoshop pocetna Lightroom pocetna Digitalna fotografija pocetna

Digitalna fotografija napredna Analogna fotografija napredna

Tamna komora specijalisticka