Fotografski Kutak

Sve o fotografiji na jednom mjestu…

Početna radionica digitalne fotografije

Radionica digitalne fotografije pod vodstvom Maria Kocipera.

Trajanje radionice je 16 sati (4 tjedna, 2 puta tjedno po 2 sata) i odvijala bi se u prostorijama udruge (Kranjčevićeva ulica, Zagreb) kao i na terenu tj. snimanje u eksterijerima na zadane teme. Svi polaznici radionice koji je uspješno završe dobiti će potvrdu o pohađanju radionice.

Za sva pitanja obratite nam se na fotografske.radionice@gmail.com

Sažetak radionice:

1. 1. sat: Povijest fotografije
2. sat: Dijelovi DSLR fotoaprata
2. 1. sat: Pojmovi i funkcije fotoaparata u digitalnoj fotografiji
2 .sat: Objektivi i njihovo funkcioniranje
3. 1. sat: Tehnički aspekt fotografije
2. sat: Kriteriji vrednovanja fotografije + analiza fotografija polaznika
4. 1. sat: Fotografski filteri
2. sat: Bljeskalice i oblikovanje svjetla
5. 1. sat: Novinska fotografija, HDR, Panorama
2. sat: Noćno snimanje – izlazak na teren
6. 1. sat: Studijska rasvjeta
2. sat: Portreti, modna fotografija, makro fotografija
7. 1. sat: reklamna fotografija i specijalni efekti
2. sat: Digitalna obrada fotografija, analiza snimljenih fotografija i priprema za internet i tisak
8. Podjela potvrda o završenom početnom tečaju osnove digitalne fotografije i otvorenje izložbe najuspješnijih radova polaznika

 

Više o voditelju radionice:

Mario Kociper rođen je 13.02.1972. godine u Varaždinu. Živi u Dugom Selu. Fotografijom se bavi od 2003. godine, isprobavajući razne pristupe, tražeći svoj autorski stav i izričaj u raznim fotografskim tehnikama, stalno težeći ka novim znanjima i fotografskim avanturama. Fotografija za njega postaje način života. Radi neprekidnog stvaranja i bilježenja događaja u lokalnoj zajednici postaje fotografski suradnik u novinama “Dugoselska Kronika”, te također surađuje s Narodnim muzejem u Zadru, raznim fotografskim i informativnim portalima i plesnim klubovima. Prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Čarobni svijet piksela” održava 2007. g. u Knjižnici Augusta Cesarca na zagrebačkim Ravnicama. Sudjelovao je na više skupnih izložbi fotografija u Dugom Selu, Velikoj Gorici, Zagrebu, Slunju, Biogradu na Moru, Svetoj Nedelji, Maloj Gorici, Zadru… a za svoj rad dobio je nekoliko nagrada i priznanja. Sudionik je više fotografskih natječaja, a 2009.g. kao pobjednik u hrvatskoj konkurenciji natječaja “Photowalk” Scotta Kelbyja ulazi u međunarodnu konkurenciju. Po završetku fotografskog tečaja u veljači 2010. godine u POU- Zagreb službeno stječe zanimanje “profesionalni fotograf”. Trenutno je posvećen fotografiranju vjenčanja, obiteljskih događaja, te plesnoj i koncertnoj fotografiji. Više o Mariu Kociperu možete vidjeti OVDJE.

© Mario Kociper