Fotografski Kutak

Sve o fotografiji na jednom mjestu…

Radionica pejzažne fotografije

Radionica je namijenjena zaljubljenicima u pejzažnu fotografiju te fotografima koji žele znatno napredovati u kratkom vremenu. Poželjno je da polaznici posjeduju vlastitu DSLR ili mirrorless kameru te da vladaju osnovnim pojmovima u fotografiji, poput žarišne duljine, otvora blende i eskpozicije jer se program nadograđuje na osnove fotografije. Program je usmjeren na razvijanje kreativnosti i rad na sebi.
U teorijskom dijelu radionice, govorimo o specifičnosti pejzažne fotografije te po čemu se razlikuje od ostalih žanrova. Spomenut ćemo na koji način funkcionira vizualna komunikacija te kako podići svoje znanje za jedan nivo te kako se izražavati kroz fotografiju.
Praktični dio radionice, održava se u zagrebačkom parkovima ili u neposrednoj blizini Zagreba, ovisno o dogovoru grupe. Posebnu pažnju u ovom dijelu radionice, obratit ćemo na rad na sceni te rješavanje problema i kreativnost.

Poglavlja radionice
Kako vide oko i kamera
Komunikacija putem fotografije
Kako gledati krajobraz
Rad na sceni
Objektivi i perspektiva
Prepoznavanje i primjena različitih kvaliteta svjetla
Filteri u pejzažnoj fotografiji
Teorija boja
Analiza fotografi ja
Osnove postprodukcije

Teorijski dio predavanja se održava u predavaonici (Kranjčevićeva ulica, Zagreb) dok će se terenski održavati na više lokacija u Zagrebu ili rubovima grada. Svi polaznici koji završe radionicu dobiti će potvrdu o pohađanju radionice. 

Za sva pitanja obratite nam se na fotografske.radionice@gmail.com

Voditelj radionice Antun Cerovečki, pejzažni fotograf rodom iz Zagreba. Fotografijom se bavi od 2001.g., 2007.g. počinje odrađivati prve poslove dok 2010. preuzima ulogu urednika na hrvatskoj verziji slovenskog portala e-fotografija. 2012.g pokreće on-line magazin (Lumen-mag) posvećen pejzažnoj fotografiji. Uz navedeno, piše članke i objavljuje fotografije u nekoliko časopisa, održava radionice i foto ture. Ljubitelj domaćih ciabbata i maslinovog ulja.

Brošuru radionice u .pdf formatu možete preuzeti ovdje: Radionica pejzažne fotografije

© Antun Cerovečki