Fotografski Kutak

Sve o fotografiji na jednom mjestu…

Smartphone fotografija

Pametni telefoni su najrašireniji uređaji današnjice, a najveći broj fotografi ja snimljen je upravo njima. Sve kvalitetnije kamere, veliki broj raznih aplikacija i filtara te načina dijeljenja fotografija, učinili su ih izuzetno popularnim, a fotografiju sve dostupnijom i popularnijom nego ikad prije. Snimanje fotografija je brzo i zabavno, ali rezultati često ne odgovaraju onome što smo planirali. To je zato jer se pravila kvalitetne fotografije nisu promijenila usprkos tehnologiji koja nam je dostupna. I dalje je potrebno poznavati osnove fotografije te biti u stanju prepoznati i iskoristiti kvalitetno svjetlo, što je tema kojoj ćemo posvetiti najviše vremena. U tome će nam od velike pomoći biti fotografske aplikacije koje ćemo koristiti tijekom radionice.

Program radionice:

Elementi uspješne fotografije
Prepoznavanje svjetla
Aplikacije
Kompozicija
Rješavanje problema, pejzaži, arhitektura
Portreti
Analiza fotografija

Teorijski dio predavanja se održava u predavaonici (Kranjčevićeva ulica, Zagreb) dok će se terenski održavati na više lokacija u Zagrebu ili rubovima grada. Svi polaznici koji završe radionicu dobiti će potvrdu o pohađanju radionice. 

Za sva pitanja obratite nam se na fotografske.radionice@gmail.com

Voditelj radionice Antun Cerovečki, pejzažni fotograf rodom iz Zagreba. Fotografijom se bavi od 2001.g., 2007.g. počinje odrađivati prve poslove dok 2010. preuzima ulogu urednika na hrvatskoj verziji slovenskog portala e-fotografija. 2012.g pokreće on-line magazin (Lumen-mag) posvećen pejzažnoj fotografiji. Uz navedeno, piše članke i objavljuje fotografije u nekoliko časopisa, održava radionice i foto ture. Ljubitelj domaćih ciabbata i maslinovog ulja.

Brošuru radionice u .pdf formatu možete preuzeti ovdje: Smartphone fotografija

© Antun Cerovečki