Fotografski Kutak

Sve o fotografiji na jednom mjestu…

2014.

13. 03. 2014. * Fotografski kutak u četvrtak 11: JARUN… od zore do sumraka

Max Juhasz

Jarun

Autor je kroz projekciju (od zore do sumraka) fotografija iz knjige Jarun, proveso posjetioce kroz tijek nastanka projekta. Pri tome se osvrnuo na svoj pristup pri realizaciji ove knjige kao i na način i stil koji koristi u street & life fotografiji, otkrivajući pri tom i neke tehnike te trikove koje je koristio prilikom fotografiranja.

Dokumentarno-fotografski projekt Jarun nastao je u ljeto 2012. na istoimenom jezeru nedaleko kojeg autor stanuje. Godina velike ekonomske krize i nezaposlenosti u kojoj su mnogi stanovnici grada Zagreba uobičajeni ljetni odlazak na godišnji odmor i Jadransko more zamijenili redovitim posjetima obližnjem jezeru.

Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru, starom baroknom gradu na rijeci Dunavu. Fotografirati počinje 1991, za vrijeme rata u Hrvatskoj. U radu najviše se koristi jednostavnim fotoaparatima s filmom. Izlagao je samostalno i na mnogobrojnim skupnim izložbama. Portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisma te online-magazinima za umjetničku fotografiju. Osnivač je i član kolektiva ‘Kadar 36′ te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU). Živi i radi u Zagrebu.

Više o Maxu Juhaszu možete vidjeti OVDJE.

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

30. 01. 2014. Fotografski kutak u četvrtak 10:  Reklamna fotografija

Željko Koprolčec

 

Željko Koprolčec rođen je i školovan u Zagrebu. Surađivao je u izdanjima kuće “Vjesnik” kao novinar napisima o filmu i estradi, zatim kao reportažni fotograf. Vrlo brzo otkrio je područje svog stvaralačkog interesa; reklamnu fotografiju, za koju se uz adekvatno obrazovanje i specijalizirao radom u vodećim studijima u Francuskoj, Njemačkoj i Italiji.
Po povratku afirmira svoj foto studio na Trgu Petra Krešimira i postaje suradnik naših poznatih firmi i reklamnih agencija, gdje s jednakim uspjehom samostalno rješava povjerene mu zadatke ili po potrebi surađuje u kreativnom timu pojedinog projekta. Željko ostvaruje svoj fotografski angažman i uspješnom suradnjom sa agencijama i magazinima izvan naše zemlje.
Radovi su mu izlagani više puta na skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobio je više nacionalnih i međunarodnih priznanja i nagrada na strukovnim manifestacijama i izložbama.
Klijnti su mu; Coca-cola, Radgonska Penina, Nivea, Kraš, Pliva, INA, Zepter, Jamnica, Mura, Varteks, Croatia Records, Ledo, Diners, Dukat, Podravka, Hrvatski vinari…
Stalni suradnik u agencijama; McCann Ericsson, Grey Hrvatska, Digitel, Imago, BBDO, K&K, SRT…
Član je umjetničkih udruženja ULUPUH-a i HZSU-a.

 

Više o Željku Koprolčecu možete vidjeti OVDJE.